IN JULI, AUGUSTUS & SEPTEMBER GESLOTEN OP MAANDAG - UITZONDERLIJK GEOPEND OP ZONDAG 7 JULI

Uw favoriete slijpvorm


Ga voor een slijp die het best bij uw persoonlijkheid past.


Dankzij de unieke ambacht van de diamantslijp komen de stenen pas echt tot hun recht. Alle vlakken van een diamant, ook wel facetten genoemd, worden immers zorgvuldig met de hand geslepen. Zo wordt een ruwe diamant omgetoverd tot een schitterende bewondering.
Bij Vander Avort helpen wij u graag met uw zoektocht naar de juiste slijpvorm en de juiste kwaliteit.

Peer

De peerslijp in druppelvorm evenaart de briljant in haar levendigheid en schittering. Bovendien is het een elegante en vrouwelijke slijp die de vinger in de lengte accentueert. De peer slijp is dan ook aanrader voor dames met kleinere handen.
Net zoals bij de smaragd zijn gele tinten ook bij deze slijp gemakkelijker waarneembaar. Dus ook voor de peervorm raden we een witte kleur en een perfecte zuiverheid aan.

Smaragd

Een rechthoekige slijpvorm met afgeschuinde hoeken, een slijp die bovendien perfect symmetrisch is. Opgelet, de kleinste onzuiverheden zijn sneller waarneembaar dan bij de briljant. Wij raden u dan ook aan om een smaragd met een witte kleur en een perfecte zuiverheid uit te kiezen. Op die manier bent u gegarandeerd van een schitterend juweel!

Markies

De markiesslijp is ontworpen op aanvraag van Louis XV. Hij wou immers een slijp die hem deed dagdromen over de lippen van zijn maîtresse. Dankzij Louis XV bestaat er dus ook een prachtige slijp in de vorm van lippen.
Net zoals de ovaal en de peer, accentueert ook deze slijp de lengte van een vinger.

Brilliant

Met zijn 58 facetten en ronde vorm zorgt deze slijp voor het meeste vuur en schittering.
Een tijdloze slijpvorm voor iemand met een klassieke stijl.

Ovaal

Deze variant van de ronde briljant slijp is de perfecte compromis tussen de peerslijp en de briljant slijp. De ovaalslijp is perfect voor dames die de ronde slijp aantrekkelijk, maar toch een tikkeltje te klassiek vinden. Ook deze slijp slankt de vingers af en is dus een aanrader voor dames met kleinere handen. Ook voor deze slijp raden we een witte kleur en perfecte zuiverheid aan.

Princess

Een vierkante slijp die is ontstaan in de jaren 60. De prinsesslijp heeft een moderne, strakke uitstraling. Deze slijp is voor de persoon die het klassieke graag aan de kant schuift.

Onze Winkel

Margarethaplein 7, 3000 Leuven
Telefoon: 016 20 50 18
info@juwelenvanderavort.be

Openingsuren

Maandag: 14:00 - 18:00
Dinsdag: 10:00 - 18:00
Woensdag: 10:00 - 18:00
Donderdag: 10:00 - 18:00
Vrijdag: 10:00 - 18:00
Zaterdag: 10:00 - 18:00
Zondag: Gesloten